产品搜索:3512个产品

所有工程案例

7 案例
卢加诺湖的房子

Lying on the slope of a hill, on the shores of Lake Lugano , the villa consists of two volumes organized on different levels due to the particular topography of the site.
A polygonal shaped glass pavilion with rounded edges stands above a linear underground block. The living and dining room, the kitchen and storage spaces are located in the pavilion, while bedrooms, bathrooms and garage are in the lower level. Each level relates itself with independent outdoor spaces, which are closely related with the interiors.
The glass pavilion overlooks two very defined areas: the first, toward the mountain, is a very private zone resulted in the area between the property line and the building setback line according to the local building code. The second is a garden overlooking the lake. In the same way, the bedrooms face a garden enclosed by the building and the perimeter wall.
The ring, obtained between the perimeter wall above and the pavilion, amplifies the interior space, with seems much larger than what it actually is. The ring-like space, that embraces the building on the north side, grants constant ventilation and natural light to the living areas, also due to the white cladding of the perimeter wall and white gravel which reflect the sunlight coming from the south. A night-time artificial light scene is the ideal reverse field for the lake panorama.
All the additional functions of the pavilion are contained in a central lacquered wood block, which acts as a sort of a thick penetrable wall that separates the kitchen from the living room without dividing the space with doors, and in which are located the powder room, the kitchen, the stairs, bookcases, all mechanical systems and the technological and audio-video equipment.
Great attention is given to the environmental aspects, as the use of geothermal energy, roof gardens, the rain-water collection system, the choice of highly efficient low-emittance glass insulated with argon gas, to optimize the thermal efficiency of the shell and the use of natural sun shading as the placement of deciduous trees in the south-west area of the building.

巴比肯平
REFURBISHMENT OF A LISTED TOWER APARTMENT The flat is located above the city of London, only a short walk from the financial district amidst a on first sight, rough concrete oasis - the listed Barbican Centre. There is no traffic, instead ponds, gardens and a distinguished cultural centre on the ground level, including a concert hall, theatres, art galleries and cinemas. The 100 m² flat on the 17th floor of the Shakespeare Tower with spectacular view over the roofs of the city shall be the new residence of our client and also serve as an exhibition space. When the client purchased the flat it looked as if it was frozen in time with yellowed carpeting and the original kitchenette, albeit seemingly run down. Nevertheless the flat had a well arranged floor plan, although the corridor, kitchen and bathroom were located towards the inside of the building and therefore appeared dark and small. A Loggia stretches all around the flat. On the east side in front of the kitchen window it forms a terrace which offers unobstructed views over the skyline. From breakfast with the sunrise to an evening sunset it is only a few steps along the balcony. The flat shall become more flexible and spacious while maintaining the historic floor plan. Space for the display of contemporary art shall also be offered. The panoramic view must be visible from all corners of the flat. In order to achieve a greater lightness, the wall between the corridor and bedrooms was replaced by translucent sliding panels. Living rooms are completely coloured in white to underline their spaciousness and to form a minimalistic background for the art collection. In harsh contrast to this, the walls of the internal spaces of the corridor, bathroom and kitchen are coated with a smooth shimmering black cement finish. The dark finish allows small rooms to work larger and adds an elegance with the contrast to the white fixtures. The structure of the flat with its three layers becomes visible: the outside loggia, the white living rooms and the bathroom and kitchen completely wrapped in black. The solid wall between the bathroom and corridor was also removed and replaced by translucent sliding doors. When open, the owner can enjoy the panoramic view while soaking in the bathtub. If the balcony doors are also open, the gentle rumble of the metropolis can also be heard. The Barbican Estate was built between 1965 and 1976, on a site that was bombed in World War II.The complex was designed by the architects Chamberlin, Powell and Bon. The estate was officially opened in 1969 and is now home to around 4,000 people living in 2,014 flats. The flats reflect the widespread use in Britain in the 1960s and 1970s of concrete as the visible face of the building. "The intention underlying our design is to create a coherent residential precinct in which people can live both conveniently and with pleasure. Despite its high density the layout is spacious: the buildings and the space between them are composed in such a way as to create a clear sense of order without monotony. Uninterrupted by road traffic (which is kept separate from pedestrian circulation through and about the neighbourhood) a quiet precinct will be created in which people will be able to move about freely enjoying constantly changing perspectives or terraces, lawns, trees and flowers seen against the background or the new buildings or reflected in the ornamental lake." Chamberlin, Powell & Bon, Architects "Barbican Redevelopment" April 1959
巴西圣保罗图书馆
Uma livraria como um espaço de encontro. Foi essa a principal premissa do projeto arquitetônico da Livraria Cultura do Iguatemi. Mais do que apenas um lugar de compras, a loja é convidativa para a permanência e convivência. Assim buscamos que os visitantes não apenas entrem na livraria, mas fiquem por lá. A entrada é feita por uma porta de 7,7m, na qual os caixilhos de alumínio e vidro são inteiramente recolhidos, deixando a passagem livre. Nesse piso, com dimensões mais intimistas, estão os produtos audiovisuais, como CDs e Blue Rays, e um café no jardim. Um jogo de escadas rolantes leva até o grande vão da livraria, perpassando um andar intermediário, que tem brinquedos e histórias em quadrinhos – o chamado Espaço Geek. Chega-se então ao andar superior onde há um grande salão, com poltronas e mesas, além de uma arquibancada de 21 metros de largura aberta para todo o vão. Convidativa para folhar um livro ou mesmo para abrigar pequenos concertos e palestras, essa estrutura conduz os visitantes para o mezanino aberto. Os livros envolvem o lugar, apoiados em onze grandes mesas dispostas ortogonalmente no salão e em estantes brancas na periferia. Essas prateleiras tem iluminação de led embutidas e formalizam a delimitação do espaço, como em cubo revestido internamente por livros. Uma sala multiuso, especialmente para conferências – que ganhou o nome de café filosófico –, uma sala para livros infantis e um jardim para crianças, completam o programa. O piso e o forro, assim como as mesas de display, são de madeira. Já os demais planos usam laminados brancos e distinguem as paredes laterais do resto. Guarda corpos de vidro minimizam a interferência visual desses elementos no espaço, desaparecendo no conjunto. A iluminação é feita por linhas de luminárias e completadas por pendentes no centro do salão superior. A configuração da planta da livraria, especialmente por meio de uma circulação aberta buscou a fluidez e continuidade espacial. O percurso arquitetônico se inicia em um espaço acolhedor, até chegar a um lugar monumental, vivo, onde ficam a maioria dos produtos e onde os visitantes podem interagir uns com outros, onde podem pegar um livro e ler um capítulo antes da compra, onde podem simplesmente descansar olhando o movimento. Pensamos que assim, como espaços convidativos e agradáveis que acabam por propiciar a sociabilização entre pessoas, são as livrarias no século XXI. O programa é a própria vivência da loja.
深圳皇庭广场 GAGA咖啡馆
gaga鲜语咖啡厅全新店的设计这是一间属于LOFT风格的创意咖啡厅。在这个高度竞争的行业中,gaga鲜语代表的正是年轻,新鲜,现代以及时尚前沿的品牌形象,将其与众多其他品牌真正的区分开来。在为深圳的gaga鲜语创造一个新的店铺设计时,协调亚洲将那些帮助gaga成功的精华部分提取,并营造出一个穿越室内与室外的模糊边界的独一无二的空间概念。 这个为gaga设计的新商铺运用了现有品牌的主题颜色。整体氛围温暖,自然舒适。实木材质,柔软的针织材料河绿色的植物装点都为整个空间营造了一份平静休闲的和谐环境。 新的室内设计的主要概念在于“穿越边界”的概念,通过定制的天花板木饰板装置来表现,这些仿佛如同一缕缕阳光从店内破涌而出。木饰板沿着墙面延伸形成了商品的货架。大型的吊灯通过乒乓球大小的灯泡装点,与幽暗的灯光和轻柔的爵士乐共同营造出酒廊的氛围。室外的木地板延伸进入室内,逐渐转化为流畅的大理石地面。 gaga的灵魂在于它所提供的食物。更注重商品的细节,墙面上装满商品的货架在店内延伸,使顾客置身于gaga的饮食文化氛围之中。在这里顾客能找到在gaga自己的厨房中所使用的各种最优质的食材和调料。这个特殊的产品概念“从我们的厨房到你的厨房”不仅推动了gaga对于食物品质的要求同时也使顾客感觉在gaga自己的食品储藏室中随意挑选。gaga对于品质的关怀同样可以在其他细节中得以观察到;从彰显个性的餐具到装饰艺术品。没有相类似的物件,每一项都经过精心挑选。灵活的座位排布计划使gaga能够在保持家庭感舒适感的同时又能接待大客流。沿墙的沙发靠背椅一路从室内延展到室外。位于餐厅中央位置的自由式座位可以以多种方式组合试用,来根据不同场合和聚会人数等情况作出调整。立足于深入了解品牌本身,设计不仅着重表现并保留了gaga独特的品牌形象,同时让gaga的消费者在新店中将会有宾至如归的感受。